Home

Zmywarka gastronomiczna ułatwieniem dla restauracji i kawiarni

Zmywanie naczyń w restauracji lub kawiarni to żmudne zajęcie. Setki brudnych talerzy, szklanek, kieliszków oraz garnków i patelni każdego dnia pojawiają się w kuchni każdego, dobrze prosperującego lokalu gastronomicznego. Jeżeli ręczne zmywanie naczyń i garnków jest w Twoim lokalu zbyt czasochłonne, przyda Ci się zmywarka gastronomiczna. Poznaj jej zalety. Zmywarka gastronomiczna – jakie jest jej […]

czytaj więcej

Marka Diversay branży HoReCA

Zastanawiasz się czym zajmuje się marka Diversay? Niektórym zapewne nie trzeba będzie tego tłumaczyć, ale dla tych osób, których sprzątanie nie jest mocną stroną i najzwyczajniej w świecie nie słyszeli nigdy tej nazwy to marka ta zajmuje się produkcją i sprzedażą profesjonalnych preparatów i środków chemicznych. Linie produktów tej marki to między innymi Soft, Kitchen […]

czytaj więcej

Dezynfekcja powierzchni w branży HoReCa

Walka z pandemią koronawirusa i obostrzenia z nią związane wpłynęły mniej lub bardziej na działalność różnych gałęzi gospodarki, ale szczególnie dały się we znaki sektorowi hotelarskiemu i gastronomicznemu, w skrócie określanymi jako branża HoReCa. Poniżej znajdują się informacje na temat aktualnych obostrzeń dotyczących tej branży, z szczególnym uwzględnieniem obowiązku dezynfekcji powierzchni. Jakie są aktualne obostrzenia […]

czytaj więcej

Najpopularniejsze gatunki jabłek do Twojej gastronomii

Jabłka to zdecydowanie jedne z najpopularniejszych owoców, które w Polsce są łatwo dostępne przez cały rok. Chociaż na świecie istnieje aż kilkanaście tysięcy różnych odmian jabłek, to w kuchni najczęściej wykorzystuje się kilka najpopularniejszych gatunków jabłek. Jakie są najpopularniejsze gatunki jabłek? Antonówka Złote lub bladożółte owoce antonówki zbiera się w pierwszych tygodniach września. Ich miąższ […]

czytaj więcej

Koronawirus jak się zabezpieczyć? [WAŻNY KOMUNIKAT!]

Koronawirus to temat, którym żyje obecnie cały świat. Epidemia, która rozprzestrzenia się w zastraszającym tempie – z każdym kolejnym dniem przynosi coraz to nowe osoby zakażony oraz wiele ofiar śmiertelnych. Czy można bronić się przed tym wirusem? Jak się zabezpieczyć, by zmniejszyć ryzyko zachorowania? Poniżej, kilka cennych wskazówek. Ważne informacje o Koronawirusie Rządzący i media […]

czytaj więcej

Środki czystości, a środowisko przyrodnicze w branży restauracyjno-hotelarskiej

Dbanie o środowisko przyrodnicze jest coraz mocniej nagłaśniane przez poszczególne media. I nic w tym dziwnego, gdyż to właśnie od nas – ludzi zależy to jaką jakość życia sobie zapewnimy. Coraz więcej odpadów, coraz większe zanieczyszczenia są realne i na ich skutki nie trzeba czekać, ponieważ wszystko już zaczyna się dziać. Dlatego też trzeba już […]

czytaj więcej

Serwetki do hotelu – poznaj systemy serwetek firmy Tork

Serwetki są obowiązkowym wyposażeniem każdej restauracji w tym restauracji i kawiarni hotelowej. Do czego służą serwetki – wszyscy wiedzą – często stanowią zastępstwo talerzyka, służą do wycierania ust i rąk po spożyciu posiłku, a także do doraźnego wytarcia poplamionej odzieży czy innej powierzchni. Serwetki to niezastąpiony element każdego posiłku. Serwetka, rzecz niezbędna przy posiłku Każdy […]

czytaj więcej

Dezynsekcja profesjonalnymi środkami czystości (HoReCa)

W każdym najbardziej zadbanym hotelu i czystej restauracji może zdarzyć się, że pojawią się niechciani lokatorzy. Wówczas niezbędna jest dezynsekcja. Nie warto przeprowadzać ją samemu, bo może być nieskuteczna, a nawet niebezpieczna. Firma zajmująca się tym na co dzień w sposób szybki i bezpieczny, za pomocą odpowiednich środków przeprowadzi dezynsekcje w dowolnym miejscu. Czym jest […]

czytaj więcej