Bez kategorii

Środki czystości, a środowisko przyrodnicze w branży restauracyjno-hotelarskiej

Dbanie o środowisko przyrodnicze jest coraz mocniej nagłaśniane przez poszczególne media. I nic w tym dziwnego, gdyż to właśnie od nas – ludzi zależy to jaką jakość życia sobie zapewnimy. Coraz więcej odpadów, coraz większe zanieczyszczenia są realne i na ich skutki nie trzeba czekać, ponieważ wszystko już zaczyna się dziać. Dlatego też trzeba już teraz, a nie później rozsądnie wybrać konkretne profesjonalne środki czystości, które będą działać skutecznie a szkodliwe związki chemiczne nie będą promieniować do powietrza i naszego otoczenia, w którym pracujemy.

Ekologiczne i specjalistyczne

Branża restauracyjno-hotelarska wymaga ciągłego zaangażowania w utrzymanie należytego porządku i czystości. Silna chemia nie musi być już używana, wobec czego można wybrać przyjazne odpowiedniki. Środki czystości, które mają bezpieczny skład są zatem do dyspozycji każdego, kto chce zainwestować w zdrowie naszej planety.

Wyselekcjonować można:


– płyny do szyb bogate w składniki pochodzenia roślinnego, które przekładają się na komfortowe umycie szyb bez pozostałych smug oraz obfitego czyszczenia; w składzie nie znajdują się tak szkodliwe opcje jak amoniak, alkohol, czy inne komponenty;
– płyn do mycia podłóg również oparty na roślinnych ekstraktach, które pozwalają na dokładne czyszczenie różnych rodzai powierzchni; brak SLS, SLES, enzymów i fosforu przyczyni się do umycia podłogi w sposób najbardziej bezpieczny dla zdrowia;
– płyn do czyszczenia WC zezwala na wytworzenie błysku ceramiki łazienkowej; naturalne i mineralne składniki pozwolą na rewelacyjne wyczyszczenie, w którym nie będzie miejsca na kamień i inne osady;
– mleczko do kuchni i łazienki – silne zabrudzenia urządzeń kuchennych a także blatów oraz łazienkowego wyposażenia można zniwelować zastosowaniem mleczka, zawierającego surowce roślinne, które mają przyjazne pH;
– płyn dezynfekujący do kuchni i łazienki często ma w swoim składzie roślinny alkohol z wybranymi olejkami eterycznymi, które bardzo skutecznie zapobiegną rozwojowi bakterii, grzybów, drożdży i wirusów; silne składniki czynne są tu nieobecne, za to bogactwo roślinności jest wysoce zadowalające.

Czystość bez odoru chloru

Środki czystości a środowisko przyrodnicze są zależne i warto przyłożyć dużą wagę do tego jakie elementy przyczyniają się do zachowania perfekcyjnego wyglądu całej branży gastronomicznej. Składniki pochodzenia roślinnego świetnie zastąpią całą silną chemię, która szkodzi dla pracowników jak i środowiska. Zachowanie zdrowia, brak duszności i kaszlu przy sprzątaniu będą znaczne, a niezniszczone ręce zadowolą wszystkich.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *